כיצד לבחור פלטפורמת ענן ומתי ללכת להיברידי?

שירותי ענן לסטארט אפים

ניהול נתונים לסטארט -אפים: כיצד לבחור פלטפורמת ענן ומתי ללכת להיברידי?
חברות מודרניות בדרך כלל מתחילות בענן, אבל האם הן צריכות להישאר שם לנצח?

כמעט כל הסטארט -אפים מתחילים בענן הציבורי ומעדיפים להישאר שם ככל שהם גדלים. אבל הצרכים של חברות צעירות משתנים עם הזמן. כשהם מקימים את בסיס הלקוחות שלהם ומתבגרים, זה עשוי להיות הגיוני לנקוט בגישה מרובת סוסים או אפילו להפוך היברידית, עם שילוב של ענן וטכנולוגיית מרכז נתונים מקומי.

המסע של כל חברת סטארט אפ הוא ייחודי. בכל הנוגע לצרכי תשתית ה- IT, סביבת המחשוב והאחסון הטובה ביותר לעסק של חברה יכולה להשתנות עם התפתחות נסיבותיה.

על מה צריכים חברות סטארט -אפ לחשוב כאשר הם בוחרים ספק שירותי ענן? מתי הם צריכים לשקול אסטרטגיית ענן מולטי -קלאוד או היברידית? כיצד סטארט -אפים יכולים להבטיח שהבחירות הטכנולוגיות שלהם יגדירו את החברות לטווח ארוך?

כיצד לבחור את פלטפורמת הענן המתאימה לסטארט אפ שלך?

כאשר משיקים את הסטארט-אפים שלהם, רוב היזמים נוקטים בגישה ראשונה בענן מכיוון שהם יכולים להתרכז בחדשנות ובבניית העסקים שלהם. הם מקבלים את התשתית ואת שירותי הפלטפורמה שהם צריכים מבלי שהם צריכים לבצע השקעות מראש או לשמור על כל אחת מהתשתיות.

שלושת ספקי הענן הגדולים מציעים מדרגיות, גמישות ואמינות דומים והם:

מוטב לכל חברת סטארט אפ לעשות שיעורי בית לפני בחירת ספק ענן. לדוגמה, AWS מספקת שולחן עבודה כשירות חזק, בעוד Azure פונה לסטארט -אפים שרוצים אינטגרציה עם Microsoft 365 ו- Windows. בינתיים, GCP חזקה עם למידת מכונה, בינה מלאכותית וטכנולוגיות קוד פתוח.

אם סטארט-אפים עובדים על יישומים מקומיים בענן שמשתמשים ב- AI, והם מכירים שמפתחים רבים בחלל הזה משתמשים ב- Google, אז כדאי לשקול את Google Cloud מכיוון שהסטארט-אפים יכולים למשוך מפתחים לכתוב את הקוד שלהם.

מתי סטארט -אפים צריכים לשקול את Multicloud?

AWS, Azure ו- GCP רוצים לבנות מערכות יחסים ארוכות טווח עם חברות סטארט אפ. לכן, כדי למשוך את העסק שלהם, ענקי הענן מציעים תמריצים, כגון זיכויים בחינם, השכלה ותמיכה, במיוחד לחברות הזנק שגייסו כספי הון סיכון.

אך ככל שהחברות צומחות, אסטרטגיה מרובה -סאונד עשויה להיות הגיונית מכמה סיבות.

ייתכן שהסטארט אפ יצטרך לפתח יישומים או שירותים בפלטפורמות ענן אחרות מכיוון שבסיס הלקוחות שלה דורש זאת. לחלופין, סטארט-אפ עשוי לרצות לנצל טכנולוגיה או שירות שספקית ענן אחרת מצטיינת בהן, או שתרצה למנוע נעילת ספקים או להבטיח המשכיות עסקית במקרה שספק הענן הנוכחי שלה סובל מהפסקות.

*כדאי לכם לקרוא עוד על » שירותי מחשוב וענן לסטארט אפים

מדוע סטארט אפ מסויים יעבור ל Multicloud ככל שהוא יגדל?

ניקח לדוגמה את X , סטארט-אפ הממוקם באירופה המספק שירותים של מסחר אלקטרוני לעסקים קטנים ובינוניים, הוא ארגון ראשון בענן המפתח ומארח את היישומים שלו ב- Microsoft Azure.

הסטארט אפ X, שנוסד בשנת 2018, הלך בתחילה עם Azure כיוון שהיא קיבלה תמריצים מספק ענן בימיה הראשונים. כשהחברה התרחבה במהירות ברחבי ארה”ב ואירופה, היא ממשיכה להשתמש ב- Azure מכיוון שמפתחי התוכנה שלה מוצאים את הפלטפורמה קלה לשימוש ומכיוון ששירות הענן מתחדש כל הזמן עם תכונות ופונקציונליות חדשות.

עם זאת, במפת הדרכים ארוכת הטווח שלה, החברה אכן מתכננת להגיע לרב-עננים בכדי להבטיח שפעילותה העסקית תהיה עמידה.

שירותים ופתרונות ענן ב GLOBAL NETWORKS:

האם סטארט -אפים צריכים לשקול תשתית היברידית?

ככל שהסטארט אפ מתקדם, זה עשוי להיות הגיוני כלכלי להעביר כמה עומסי עבודה מהענן ולתוך מרכז נתונים מקומי או מתקן שיתוף. המשמעות היא השקעה בתשתיות IT.

חשוב לסטארט -אפים בכל שלבי הצמיחה לדעת אם הם משתמשים במופע הענן שלהם בתבונה והאם יש דרכים לעשות זאת ביעילות ובמחיר סביר יותר. למעשה, ככול שיותר מהר סטארט-אפים יכולים לצמוח, כך עליהם לפעול בחוכמה ולבצע “בדיקת בריאות ענן” מדי רבעון.

תוכן עניינים

מצטרפים למשפחת גלובל נטוורקס
ונהנים מהטבת הצטרפות משתלמת במיוחד - מערכת EDR או גיבוי בענן בחינם למשך שנה שלמה
להתחלת השיחה
1
צריכים עזרה?
Scan the code
היי 👋
איך אפשר לעזור?
דילוג לתוכן